Dit Schilderij Is Hèt Kunstwerk van Uden – Kunst Uden

“Mensen zijn trots op Uden, daarom wilden wij een beeld maken waar veel herkenbare gebouwen, beelden en andere iconen op te vinden zijn. Op die manier kunnen we de dag van vandaag een beetje vastleggen in een soort visuele tijdscapsule, vertelt Pablo Slenders”

In een kleine oplage van 10 stuks was deze hoogwaardige print binnen 3 dagen uitverkocht. De kunstenaars achter dit schilderij zijn twee bekenden uit het Udense. Mathijs Vissers is al jarenlang ontwerper van Festivals in de regio, Festyland, United Festival en ook het nieuwe Fabulous United worden in stijl en sfeer ontworpen door de ontwerper. Voor Mathijs was dit project een eerste duidelijke stap naar kunstenaarsschap. “De komende jaren ga ik aan de slag met schilderijen die een tijdsbeeld geven van de huidige maatschappij, daar hoor je later meer over” vertelt Mathijs Vissers. Dit project pakte hij op met zijn compagnon Pablo Slenders, een bekende creatieve ondernemer. Samen bundelden zij hun krachten en maakten zij een ontwerp met meer dan 20 typisch Udense verschijningen. “Je merkt ook aan de snelle verkoop dat mensen een diepe trots koesteren voor Uden, met dit schilderij kreeg die trots een eigen vorm” vertelt Pablo.

Het kunstwerk kent ook een groot origineel en is gemaakt in opdracht van Daniëlle van der Zee. Een versie van drie bij drie meter is te bewonderen bij de Eetkaamer in Uden aan het Brabantplein.

Of er meer van dit soort schilderijen verkocht zullen worden? “Helaas niet, we hebben gekozen het een Limited Edition te maken van 10 stuks, maar het zou wel gaaf zijn als we over 5-10 jaar weer een tijdsbeeld kunnen maken van Uden en alles wat er relevant is.”

Interesse in het kunstwerk? Op dit moment is de vraagprijs van één van de eigenaren van de uitverkochte Limited Edition €595,- voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met pablo@studioedison.nl