Uden laat zich horen, wij willen een KFC!

foodcourt1Honderden bezwaarschriften kwamen uit de Udense wijk rondom het Foodcourt. UdenOnline was benieuwd hoe de rest van Uden zich voelde over dit onderwerp.

De meningen verschillen sterk, dat blijkt wederom uit een online peiling met de vraag: “Moet het Foodcourt naar Uden komen?”. Meer dan duizend mensen lieten duidelijk hun voorkeur weten. Duidelijk werd dat het grote deel van de Udenaren knikte bij de vraag: “Laat maar komen die handel”.

 

46b7b7fd-730d-4cca-8e36-48396d22274b_thumb840

Argumenten voor:

  • Het is goed voor de Udense Economie
  • Veel mensen zijn blij met een KFC
  • Het bevordert de doorloop naar Uden centrum toe.

Argumenten tegen:

Een kleine negen procent van de ondervraagden heeft toch moeite met de komst van het Foodcourt.

  • Het is ongezond voedsel dat niet duurzaam is
  • We hebben al een McDonalds
  • Het past niet in de visie van de Maashorst gemeente

Opvallend uit de gegevens is dat de jongere generatie meer neigt het Foodcourt te verwelkomen en een overwegend oudere generatie tegen de komst is van het complex aan de snelweg. Een zichtbare generatiekloof? Ook waren een aantal noemers gecharmeerd van het idee dat er een Starbucks of een Burger King inbegrepen zouden worden.

Update 8-12-2016

Het verhaal neemt een nieuwe wending op het moment dat het moederbedrijf KFC Nederland via Social Media het volgende vraagt:

kfc-uden

Wederom wordt er veel massaal gestemd. De gekleurdheid van deze Poll is natuurlijk duidelijk doordat veel van de mensen die stemmen gekozen zijn door KFC zelf of al langer fan zijn. Desalniettemin blijft de overgrote meerderheid van de 4,7 duizend stemmers positief over de komst en keurt een kleine groep het idee af op gronden van gezondheid.

Hoe denk jij over het FoodCourt? Laat het ons weten op onze Facebook.