6 Graffiti & StreetArt Hotspots in Uden

6 Graffiti & StreetArt Hotspots in Uden

There is little public art in Uden. But there seems to be a new trend. Graffiti and StreetArt, is it art or vandalism? In Uden, in collaboration with the municipality, there seems to be more and more room for high-quality street art. A nice development because research has shown that the more space there is to spray legal graffiti, the less illegal vandalism takes place. The trend developed in Brabant before in large cities such as Eindhoven and Den Bosch, but you can also find beautiful pieces of art 30 km away in beautiful Uden. We list the most beautiful Uden hotspots for you here.

————-

Er is weinig openbare kunst is Uden. Maar er lijkt wel een nieuwe trend waar te nemen. Graffiti en StreetArt, is het kunst of vandalisme? In Uden lijkt in samenwerking met de Gemeente steeds meer plaats te ontstaan voor hoge kwaliteit street art. Een mooie ontwikkeling want uit onderzoek is gebleken dat hoe meer plaats er is om legale graffiti te spuiten, hoe minder illegaal vandalisme er plaatsvindt. De trend ontplooide zich in Brabant al eerder in grote steden als Eindhoven en Den Bosch, maar ook op 30 km afstand in het mooie Uden vind je inmiddels prachtige kunststukken. Wij zetten hier de mooiste Uden hotspots voor je op een rijtje.

1.IAMEELCO – Eelco van den Berg – Udens College

Dit kunstwerk door oud-Udenaar Eelco van den Berg werd gemaakt op het oude gedeelte van het Udens College, locatie Schepenhoek. Helaas werd de prachtige muurschildering vernietigd tijdens het bouwen van de nieuwe locatie.

2.Graffiti Tunnel – Vijfhuizerweg

In 2018 werd het evenement Brabantse Meesters door een breed scala aan Street Artists deze tunnel 2 dagen lang onder handen genomen. Het resultaat van deze dagen is in de tunnel aan de vijfhuizerweg nog steeds te zien als een soort Street Art expositie met hoge kwaliteit murals.

3.Graffiti Tunnel – Moleneind

In 2019 werd het evenement Brabantse Meesters door een breed scala aan Street Artists deze tunnel 1 dag lang onder handen genomen. Het resultaat van deze dag is in de tunnel aan de vijfhuizerweg nog steeds te zien als een soort Street Art expositie.

4.De makers van Uden – ’t Handelshuys

Ontworpen en gemaakt door Mathijs Vissers & Pablo Slenders van Studio Edison in samenwerking met Pieter Poorts van 123graffiti.

Iedereen in ‘t Handelshuys werkt met zijn handen, of het nou timmeren, of naaien, of schrijven is, het zijn de handen die het werk doen. Handen worden geschud om zaken te maken, handen zijn er om elkaar te ondersteunen, handen om dingen tot leven te brengen. De makers, de bouwers, de doeners, ze gebruiken allemaal hun handen om hun droom werkelijkheid te maken. Daarom zijn de handen een centraal punt van de visual, ze beelden in de kern uit waar ’t Handelshuys voor staat.
Het is een plek waar maken en zaken elkaar ontmoeten, wat letterlijk verbeeld wordt met twee handen die vanuit de massa naar elkaar reiken. Links zijn de makers, rechts zijn de zaken. Het is een vloeiend, levendig en kleurrijk geheel, want dat is wat ondernemen is, dat is wat de makers in ’t Handelshuys kenmerkt. Een viering van creativiteit en durf. Het is een uniek plaatje, een gevel zoals geen enkele andere gevel in de omgeving, wat de unieke positie die ’t Handelshuys inneemt versterkt.

De makers van Uden – ’t Handelshuys.

5. De skatebaan Uden

Op de skatebaan staan een hoop skateramps versierd met graffiti. Toch is dit helaas officieel geen legale plek om graffiti te spuiten.

6. De reis door Udense historie

Dit project door Pieter Poorts en de mannen van Studio Edison laat het verhaal van Uden zien van toen tot nu. Ontdek onder andere Piet Mondriaan en het jaartal dat Uden ontstond.

Ken jij nog een andere plek! Stuur hem ons toe via onze socials!

Ben je als particulier of bedrijf op zoek naar mogelijkheden voor StreetArt in Uden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Pablo Slenders, Studio Edison Uden. 0618663482

 

CATEGORIES
Share This