Kunst die het menselijke in balans brengt met het natuurlijke

Is hij nou een festivalorganisator, ontwerper of kunstenaar? De afgelopen jaren kwam de naam van ondernemer Pablo Slenders in vele vormen naar voren binnen Uden. “Zolang ik mijn creativiteit er in kwijt kan ben ik gelukkig, ik daag mezelf graag uit.” Slenders presenteert dit weekend zijn nieuwe kunstserie “The Secret of Gaia”.

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Slenders zich langzaam maar zeker toegelegd op het maken van kunst. Toen de festivalwereld stil werd besefte ik dat het roer binnen mijn werkzaamheden om moest. Ik had toen ineens ruimte om te bedenken wat ik echt wilde doen. Kunst maken deed ik al jaren, maar nu zag ik de uitgelezen kans om mijn tijd er professioneel in te steken. En dat wierp de laatste twee jaren absoluut zijn vruchten af. Kunstwerken van stadsgezichten gingen het hele land door en zelfs de hele wereld. “We hebben kunstwerken naar Amerika, Noorwegen en Nieuw Zeeland mogen sturen, dat geeft wel echt een kick.”

Na een jaar stilte maakte Slenders afgelopen weken zijn nieuwe plannen bekend. Dat resulteerde in kunstwerken waar echt mos in verwerkt zitten. Het is in het kort een ode aan de natuur, de beelden stralen mystiek, kracht en kwetsbaarheid uit.

Dit weekend presenteert Pablo zijn werken in een showroom in Asten, Florapark 14. Zondag 20 maart ben je welkom van 15:00 – 17:00 om de werken in het echt te komen bekijken. Digitaal bewonderen kan natuurlijk ook via de website www.moskunst.com