Onwerkelijk. Van arbeidsongeschikt verklaard naar nummer 1 op Google.

Onwerkelijk. Van arbeidsongeschikt verklaard naar nummer 1 op Google.

Anke Kuypers haar leven verliep eigenlijk zoals je dat verwacht. Ze ging naar school, ze werkte in de zorg, ze trouwde en kreeg 2 kinderen. Oh-ja én natuurlijk een hond. Huisje boompje beestje. Maar ergens in haar verhaal kwam een knik. Na 15 jaar in de zorg te werken kwam ze met een flinke burn-out thuis te zitten. “Ik werd voor 80% afgekeurd, en dat veranderde alles..”

“Ik was teamleider in de zorg,” vertelt Anke. “Voor mijn gevoel kreeg ik van de ene op de andere dag de stempel “arbeidsongeschikt”. Dat was voor mij zo onwerkelijk, iets in me wilde daar tegen vechten. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik ondanks die stempel nog veel kon betekenen. Ik voelde het als profiteren om op de bank te blijven zitten. Ik was op zoek naar een stukje voldoening. Ik wilde gewoon weer iets betekenen. Maar wat ik moest doen, dat wist ik toen nog niet goed.”

“Een burn-out krijg je natuurlijk niet voor niets. Ik besloot dingen te gaan doen waar ik weer energie van kreeg. Ik deed alles vanuit mijn gevoel, ik heb mijn verstand niet laten spreken. Ik ben maar gewoon gaan doen. Één van die dingen was koken, dat ging ik hobbymatig doen. Ik ben ook absoluut geen stilzitter, door het koken begon ik weer kansen en mogelijkheden te zien, dat was een belangrijk keerpunt. “

“Ik besloot af en toe hapjes voor mensen te gaan maken. Voor mijn gevoel heb ik ook veel geluk gehad door de steun van mijn familie en vrienden. Ik maakte een Facebookpagina aan en binnen no-time had ik honderden volgers. Na veel twijfelen kwam ik in aanraking met ondernemers die me aanraadden om voor mezelf te beginnen. Dat vond ik heel erg spannend, maar het is een goede keus geweest. Het organiseren, dat heb ik echt mee, ik denk met mensen mee, visualiseren, het complete plaatje, je levert je persoonlijkheid, dat maakt dat mensen zeggen, dat had ik voor mijn feest precies zo voor ogen.”

“En dat was een jaar geleden”, lacht Anke. “Ik heb nu bijna 5000 volgers op Facebook en wekelijks een hoop bestellingen en daar ben ik enorm trots op. Ook vind je me op nummer 1 op Google als je zoekt op hapjesplanken en andere termen. Mijn hoop voor de toekomst is dat ik volledig voor mijn bedrijfje kan gaan.  De realiteit is natuurlijk dat ik nog voor een klein stukje in het traject van het UWV zit. Dat stukje wil ik het liefste dit jaar los kunnen laten. “

www.dehapjesplankvanank.nl
https://www.facebook.com/Dehapjesplankvanank/

CATEGORIES
Share This